Mariana Sörlin

2012-01-31
20:13:35

Premiär besök på Busplaneten.
Direkt efter lunch vid 11 tiden klädde vi oss & gick till Ida. Även fast jag redan var helt slut av att gå dit (vilket jag tyckte att jag döljde himla bra) tog vi oss en härlig promenad runt stan. :) Mysigt & uppskattat, det måste göras om. Det tycker Didde också, fast han sov nästan hela tin med ett öga öppen. :) Man kan faktiskt missa nått! Vi hann bara gå klart så skulle jag vidare till Busplaneten. Där väntade Diddes kompisar från öf & deras mammor. :) Jag har aldrig varit där tidigare, men mitt i veckan mellan 12-16 var man rätt ensam. Vilket var toppen, många barn & mkt skrik kan bli rätt jobbigt. :) Så dit åker vi gärna fler gånger & hänger. Jag måste även skryta lite över Diddes kompisar, dom är härligt charmiga. Ett gäng störtsköna små individer & mammorna är inte dum dom heller. :) Tack för idag.

--> Här är lite bilder från Busplaneten. <--


Kompisarna Penny,
Alwa-Lii, Loie & Didde. :)


Loie & Didde. :)


Lilla Alwa-Lii. :)


Penny. :)


Loie. :)


Penny, alltid lika glad. :)


Alwa-Lii. :)


Penny, Nina & Loie. :)


på G hem, men först lite shopping. :)





Den här goa blicken får man av mitt lill ♥:a när han måste åka bil. 

Kramar /Mariana


2012-01-31
09:57:40

Snacks.
När man äter frukost super tidigt på morgonen hinner man med ett snacks mål innan lunch. :) Idag fick Didde smaka avokado & banan. Vilket var jätteroligt, Didde han mosa & mamman mata. :)















Kramar /Mariana

2012-01-30
19:42:54

Måndag.
Jag har aldrig köpt en så dyr bikini som idag & då ingick inga småbyxor till. Men den satt perfekt (överdelen alltså), så jag kommer börja köpa mina BH:isar på Ingrids i framtiden. :) Då jag inte hittade några bra förvaringsburkar till all barnmat jag hade tänkt laga åkte vi till Ida istället. Didde ville så gärna umgås med fina Alma Lowa Larsdotter. :) Nån stans mitt i kaffedrickandet lyckades Steve locka in Marcus i bf3 världen, Ida jag ber redan nu om ursäkt för ev. mindre tv tid. Det är bara att du tar lill tösen & kommer hit, här är tv:en fri & vi har en dvd att spela skilda världar i. Steve har nämligen fått flytta in i skrubben med tv-spelet. ;P Haha!

Kramar /Mariana

2012-01-30
09:21:56

God Morgon.
Pappan & Didde klev upp kring 06.00 medans jag passade på att sova en stund till. :) Idag ska vi ner på stan & leta rätt på badkläder, fixa kylskåpsmagneter & handla lite på Ica Gourmét. För när jag kommer hem sen ska jag laga massvis med barnmat. Men först lite kaffe, en dusch & lunch. :)


Vars än en hund ligger & sover så får dom det att se så mysigt ut. :)

Kramar /Mariana

2012-01-29
21:45:15

Lite mamma äre allt i Didde.
Även om han är pappa upp i dagen. :)


Här var jag bara en liten plutt. :)


& här är lill´prinsen min. :) <3

Kramar /Mariana


2012-01-29
21:16:59

Härligt avslut på denna vecka.
Bubben har spenderat dagen hos sin fina farmor medans vi åkte ut till Täfteå & hälsade på min kära moster. :) När vi kom dit hade småkusiner bakat en super duper god blåbärskaka som vi fikade innan jag & mossi stoppade Didde i vagnen & gick runt byn. :) När vi kom in började jag gå igenom massa kort från då vi alla va små, ett & annat minne bubblade så klart upp. Älskade mormor, vad du är saknad. <3 Innan vi åkte hem vart vi bjudna på middag, köttsoppa med klimp & mini semlor till efterrätt. :) Mums!


Här var man inte gammal. :)


Jag & lill´syrran plockar svamp med mormor. :)

Kramar /Mariana

2012-01-29
20:38:16

Blogaward
Jag fick idag ett blogaward av Nina, vi hängde mkt tillsammans under högstadiet. Vi har nyligen funnit varann på nytt, vilket jag är väldigt glad över. :)


Nina & hennes lilla familj. :)

Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek som gillas såklart. Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.

Nu är det ju så här att jag har nyss kommit in i blogg världen. Har inte riktigt hittat så många bloggar jag följer. Men det finns några & jag vet att vissa utav dom redan har fått ett blogaward eller två men det skiter jag i. :)

Lillrokki
Therese
Angelica
Emmy
Emma

2012-01-28
20:55:43

Aldrig mer ett vin från Afrika.
Vid lunch tid började man känna sig lite mer som en människa än ett överkört kadaver. Vilken var en himla tur för Tobbe dök upp med gófika & Gevalias kaffe Intensivo. :) Mitt betyg blev 5 stjärnor till Tobbe & 4 till fikat. Det var ju faktiskt Tobbe som tog med fikat, inte tvärt om. :) När vi sen for på barnenshus för att köpa badbyxor & kylskåpsmagneter "abc" stannade vi till & köpte pizza till middag. Perfekt bakismat, Didde fick dock nöja sig med nerdrägglade majskrokar. :) Smaskens!

Som vanligt lyckades jag inte handla det jag åkte för att köpa. Istället för badbyxor & kylskåpsmagneter kom vi hem med massa roliga leksaker. Dom både låter & blinkar, en utav dom kan till & med simma både framlänges & baklänges. ;D Då jag misslyckades med mitt shoppande idag får jag ta & traska ner på stan till veckan. Vi kan ju nämligen inte dyka upp utan badkläder på fredag. :)





Kramar /Mariana

2012-01-28
19:23:20

Fru sökes till hingsten Tobbe!
Intresserad? Kika in på denna blogg & lämna ditt nr om han faller dig i smaken. ;)

Han söker endast tjejer mellan 18-38 år.


Ni hittar han här!

Kramar /Mariana

2012-01-28
13:50:07

Dax att skaffa badbyxor till lill killen.
Han hann ju växa ur sina innan vi tog oss till badhuset & badbaljan börjar bli lite liten. :/
Men vad gör det?! Duschen är lika underhållande. :)





Kramar /Mariana

2012-01-28
10:21:19

Medans..
Jag sitter här & beklagar mig över vad en ½ flaska vin kan göra mig kubbar Didde fram i gåstolen med gårdagens kvitto. & jag har bara en sak att säga om saken, ALDRIG mer nå fot trampat vin från Afrika. Det får va hur billigt, gott & lätt drucket det vill. Men ska jag må så här kasst dagen efter passar jag!



Kramar /Mariana


2012-01-27
22:24:10

Myskväll.
Ikväll har jag & min älskling njutit av en flaska vin & massa gott till en helt okej film. :) Så underbart! Vi har all anledning att fira. Till veckan går Steve på pappa ledighet & jag börjar jobba. Vars tog all tid vägen?! Lika mkt som jag längtar efter mitt jobb & mina underbara arbetskamrater vill jag stanna hemma med min bästaste guldklimp. :) Då jag bara kommer jobba 60-65% har jag möjligheten till båda. Kan det bli bättre?!

Kramar /Mariana

2012-01-27
16:05:51

Då var det gjort.
Didde pratade sig igenom hela handlingen på IcaMaxi, tror varenda kotte hörde han. Många söta tanter pratade även tillbaka, vilket gjorde det ännu roligare att låta. :) Haha! Nu är vi äntligen hemma & har packat upp allt. Som vanligt inser man att hälften är glömt. :P

Breaking Dawn part 1 har äntligen kommit på bra kvalla så min kväll är räddad. :) Film mys & en flarra vin, perfekt. Men först ska jag fixa nå käk till familjen & klicka lite dator. :)

Kramar /Mariana

2012-01-27
08:00:17

Storhandling.
Är nått vi alltid försöker vänta med några dagar när lönen har kommit. Men idag slår vi på stort & storhandlar på självaste löningsdagen. :) Det ekar i frysen & Diddes blöj & skötsel förråd börjar ta slut.

Efter att ha legat & lyssnat på Diddes joller & grin i baby vakten av & till i över en timme beslöt jag mig för att vi skulle kliva upp. De tog imot, kl var ju bara 05.30. Det känns dock rätt skönt att ha hunnit städa upp i köket, förberätt frukost, kokat kaffe, betalat räkningarna & knåpat ihop världens längsta handlingslista. Får ej glömma, myst med sonen i massor & klockan är snart 08.00. :)

Kramar /Mariana

2012-01-26
19:39:09

Baksugen.
Jag har nu gnällt i flera dagar om att jag vill baka. Men vad?! En kladdkaka går alltid hem, en kokoskaka kanske skulle vara godare?! Varför inte slå på stort & göra en sats bullar?! En del av degen kan man göra pizzabullar av. :) Kärleksmums & bärpajer, speciellt rabarber/jordgubbspaj är så sjukt gott. Frukost bröd & matmuffins är både nyttigt & gott. Ååååh, haha! Att sluta äta sött 7 dar i veckan är svårt. Tur det är lördag snart & jag får fara på godishuset. :D



Kramar /Mariana

2012-01-26
14:20:47

Lycka.
Barn utvecklas verkligen snabbt, man hinner knappt med. :) Vilken skillnade det har blivit när man är hemma själv med bustrollet. Han behöver inte bäras hela tiden, han kan roa sig själv stundvis. :) Medans jag sorterade kläder i hans garderob lekte han i sitt babygym & när jag fixade lunchen satt han så snällt & väntade i sin stol. :) När blev han så stor, min lilla plutt. :) ♥ Näe, nu ska jag passa på att dricka en kopp kaffe innan sjusovaren vaknar till liv igen.


Pssst, Emmelie. Ser du vilken snygg body han har på sig. ;)

Kramar /Mariana

2012-01-26
11:28:40

Man blir ju bortskämd.
All denna sömn vi får, helt magiskt. :) Självklart sov mammas kille lika bra inatt. ♥ Jag blir alldeles lycklig i själen & kan inte låte bli att le när jag tänker på hur duktig han är. :) Självklart räknar jag med dåliga nätter mellan varven. Han ska ju få sina tänder snart & lite magknip eller en förkylning kan vi alla råka ut för. :)

Eftersom både pappan & Bubben jobbar hela dagen har jag & Didde massvis med tid för roligheter. :) Tror vi börjar med att sortera lite kläder i hans garderob, hur kul är inte de. ;P Haha!



Kramar /Mariana

2012-01-25
19:58:07

Super Frän Mössa.
Min kompiiis Nina slängde upp den här super fräna stygg/snygga mössan på sin blogg. :) Jag vet att Bubben vill ha en sån, nu ska jag bara övertala herrn i huset. :P Här hittar ni dom http://vinthunden.se/







Kramar /Mariana

2012-01-25
19:25:34

Mammas duktiga kille.
1 timme innan läggdax släcks tv av här hemma. Allt för att bustrollet mitt ska komma till ro om kvällarna. :) Att sitta i ett tyst v-rum är mindre kul, därför roar vi oss med annat. Idag satt vi utanför toan & höll kolla på pappa Steve. Så han inte fuskstädade, hihi! ;P Det är 3:e natten vi kör Ferbers metoden nu & det var min tur att lägga lill trollet vårt för första gången. På 10 min hade han både druckit upp god natt vällingen & somnat. Booya, mamman kan också. :D Jag är så sjukt nöjd att denna metod verkar funka för oss.





Kramar /Mariana

2012-01-25
11:53:45

Det här kom med brevbäraren idag.
Nu är det bara att hålla tummarna. :)



Kramar /Mariana

2012-01-25
10:39:54

Natt Nr 2.
Även den gick makalöst bra. 19.00 fick Didde sin kvällsvälling & las i sängen, 12 min senare sov han. :) Hur duktig är inte mitt lilla bustroll?! Vid halv 6 ville han ha lite mer mat innan han somnade om igen. För att sen kliva upp vid halv 9. :) Pappa Steve har hitintills fixat allt som har med nattning & natt att göra. Ikväll är det min tur, hoppas det går lika bra då. :)

Kramar /Mariana

2012-01-24
20:34:36

Jag vill till Ikea.
Fick ett super bra tips på öppna förskolan förra veckan. Monterar man bort "säkerhetsklossarna" under gåstolen tar dom sig över trösklarna själv. Vilket bustrollet lärde sig snabbt, allt som behövdes va lite fart. :) Vilket satte mamman & pappan i arbete. Hela lägenheten är nu gåstols säkrad, det finns inte mkt man kan rycka ner eller putta omkull. :) Försöker planera in en Ikea resa i slutet av Februari början av Mars. Mamman önskar sig en ny tv-bänk & Didde vill ha en förvaringsmöbel i sitt rum. :) Några låd/-skåpspärrar lär nog slinka ner, även ett & annat petskydd/hörnskydd. Har även läst att det finns klämmskydd till dörrar. :) Vars går gränsen när det kommer till att barnsäkra sitt hem?! Näe, nu ska jag fortsätta klicka runt på Ikeas hemsida & drömma. :)

Kramar /Mariana

2012-01-24
11:19:14

Charmtrollet mitt. <3


Kramar /Mariana


2012-01-24
10:58:08

Helt magiskt.
Jag ger 5 stjärnor av 5 möjliga till Ferbers metoden. :) Första natten gick makalöst bra, vi la han i sin säng runt halv 8. Efter 20-30 min somnade han, sen vaknade han 3 ggr innan 23.00 men somnade om själv. Inte förns strax efter 05.00 vaknade han & ville äta. :) Med lite mat i magen somnade han om utan gnäll, mammas duktiga kille. 08.57 vaknade jag då låg han vaken & bökade på. ♥ Då var det dax för frukost gröten & en torr blöja. :)

Kramar /Mariana




2012-01-23
21:41:55

Han sover.
Men jag tänker inte rita ett kors i taket än. Natten är inte över & han har redan vaknat 2ggr. Men hör & häpna, båda gångerna har han somnat om själv. Inom loppet av 5min, :D Underbart! Det firas med lite kvällsfika & ett avsnitt av "Once upon a time". En serie jag rekomenderar stark, helt klart en ny favorit. :) Sen tänker jag faktiskt krypa isäng. För tidigt imorgon bitti blir Didde mammas skrutt igen så pappan får sova. :)

Kramar /Mariana

2012-01-23
20:21:31

Bilder.












Kramar /Mariana

2012-01-23
19:52:58

Då var det dax.
Nu är det slut busat i sängen på kvällarna. Lille man ska nu sova i sin säng i sitt rum. :) Därför slår jag döv örat till & lämnar nattningen till pappa Steve. Han kommer lyckas så mkt bättre än mig. :) ♥



Kramar /Mariana

2012-01-23
14:05:48

Nya sovrutiner är ett måste.
Att man som mamma struntar i rutiner & tillåter allt när ens ♥ är sjuk, det vet vi ju alla. Kvällarna & nätterna var jobbigast för oss, så jag sket i allt som hette rutiner. Jag vagga, vyscha & ammade han igenom dom. Vilket jag ångrar en smula idag. Varför kämpade jag inte lite extra med rutinerna vi äntligen lyckats skaffa oss?!

Igår kväll var lille´mans feber så gott som borta. Ingen kunde bli gladare än hans päron. :) Men vi var inte lika nöjd när natten var lika kass som tidigare nätter. Han tyckte minsann att hans mamma kunde fortsätta att vagga, vyscha & amma han igenom nätterna. Vilken liten skitunge jag har, om man får säga så. :P Bara att börja om från början. Så nu tar vi i med hårdhandskarna & flyttar in hans säng i (hör & häpna) hans rum. Imorgon blir han nämligen 6 månader & tillräckligt stor (enligt hans mamma, pappa & vissa böcker) för skrikmetoden. Dom närmaste dagarna kommer vi förmodligen gå omkring som zombies här hemma & belöningen hoppas jag blir bra sovrutiner med endast ett nattmål. :) Önska oss lycka till!

Kramar /Mariana

2012-01-22
20:59:20

Så här går det..
Om man är en blomma hemma hos oss. :P BusUnge.



Kramar /Mariana

2012-01-22
10:44:35

Vilken natt vi haft..
Igår hade Didde 39°C + hela dagen. Första hjärtinfarkten han gav oss var på em när vi hittade en rosa/röd fläck i blöjan. Framtill där lill snoppen sitter & hur en fis ska kunna hamna där utan att lämna fartränder vet jag inte!? Så vi sparade blöjan som bevis (om vi skulle behöva) & ringde 1177. Tydligen hade febern torkat ut han ordentligt, vi vart tillsagda att mata, mata, mata & mata med vatten. Vilket vi också gjorde. Nästa problem kom inte förens vi skulle gå & lägga oss. Jag hade nämligen sparat sista dosen alvedon till läggdags, inte för att den hjälpt så mkt under dagen. Självklart sätter han i halsen & helvetet brakar lös. Mitt ♥ börjar hosta & kraxa. Mellan krockodiltårarna & snyftningarna kräks han, när lill magen sen var helt tom kom det slem i massor. Vid 05.00 tiden fick vi godkännande av nissen vi ringt (1177) att sova sittandes med ballkongdörren på glänt. Jag kan inte förstå hur 3 timmar sömn kan ge så mkt energi till min lilla sjukling som fortfarande har 38.5°C. Han åker nu omkring med ett leende på läpparna. :)



♥     ♥    

Kramar /Mariana



2012-01-21
11:07:54

...
I tors fick lill prinsen min feber för första gången, vi gick isäng tidigt & vaknade upp utan på fre morgon. :) Vilket var super, vi kunde då följa med min mamma till Holmsund & hälsa på Mia. :) Självklart passade jag på att fika min efterlängtade cocoskaka & en omgång kulglass. Både fikat & sällskapet var underbart. :) Varför görs det inte oftare!? Sen på kvällen kom febern tillbaka för lille man, så vi sket i alla måsten & kröp isäng. Imorse vaknade jag upp med en 39ºC geléklump. :( Så mammas ♥ har fått sig en dos alvedon & ligger nu nerbäddad i soffan & ser på Disney junior. :)



Kramar /Mariana

2012-01-19
14:51:31

Våran lilla sjukling.


Idag blir det massvis med kärlek, mys & vila. :)

Kramar /Mariana

2012-01-19
13:18:15

Nu har vi hittat rätt.
Personalen var urgullig, lokalerna var fräscha. Det finns två avdelningar & dom har gemensam ingång, dans/rörelserum, hobbyrum & lekrum. :) Uteplatsen är stor & fin, naturen är ett stenkast bort. Kan det bli bättre!? :)

Nu hoppas jag innerligt att Didde får en plats på Haga förskolan i Augusti. :) Annars ställer vi oss i kön igen & hoppas på en plats i Januari 2012. Har redan fyllt i ansökan på internet, när det är 6 månader kvar till ansökt datum ställs han i kö. :) Underbart! (Jag tänker ändå kolla in fler förskolor. Om han inte får en plats nu i Augusti måste vi hitta fler ställen vi kan tänka oss. Man kan ju inte va hemma hur länge som helst. :( Dagarna tar ju slut.)

Kramar /Mariana

2012-01-18
18:36:45

Jag kan sluta stressa.
Jag har varit bomb säker att den dag Didde fyller 6 månader ska vi ställa oss i kö på tre olika förskolor. Att bara hitta ett ställe där man känner "här vill jag att min grabb ska gå" är svårt. Hur ska man hitta tre!? Den 24:e blir Didde 6 månader, vilken stress det varit. Vi har nämligen inte ens hittat ett ställe. :/

Stressen är nu borta tack vare Ida, hon tog nämligen redan på fakta. Jag hade helt fel, man kan tidigast göra sin ansökan 6 månader innan man önskar att sitt barn ska börja på förskolan. :) Pjuh! Vilken lättnad. Men istället vart allt mer komplicerat. För nu ska man istället sätta sig & bestämma, när ska grabben börja på förskolan!? Hur länge till räcker våra föräldra dagar!? Några dagar vill man ju självklart ha kvar, en extra eller extra lång semester skulle inte sitta fel om två tre år. :) Åååh, typiskt.

Kramar /Mariana

2012-01-18
11:23:50

God Morgon.
& god natt. En viss liten herre har sovit himlarns oroligt inatt, vilket resulterar i en väldigt trött & seg mamma.
Men vad gör det!? Det finns nått som heter KAFFE! :P

Igår trode jag att nån busringde mig men icket, efter en stund hörde jag ett heeeeeeeeeeej.
De va ju TindraLi. Inte för att hon ville prata med mig, hon sökte Steve. :)

När vi har busat klart med Penny & Nina på öppna förskolan idag ska vi hämta upp lill tösen TL. :)
Då kanske man kan snika en liten rundtur på hennes dagis. Man får inte va dum. :P

Kramar /Mariana


2012-01-17
20:40:06

Plask, plask!


Det är inte alla dagar man får bada i diskhon. När man har käkat blåbärspuré med hela ansiktet så får man. :) & himmlarns så kul det var, 20 minuter senare så var både mamman & köket dyngsurt. :P




Före & Efter. :P



Kramar /Mariana

2012-01-17
16:18:05

Vilken förskola ska man välja?
Idag gick vi till en förskola på Haga tillsammans med Alma & hennes päron. :) Förskolan byggdes på stenåldern, den nya delen är från 80-talet & resterande från 50. Att förskolan ska renoveras såg jag inte som ett plus. Vill jag ha mitt barn i ett byggkaos!? Stället hade iaf sin charm & personalen var trevlig. :) På torsdag ska vi till nästa ställe & hälsa på. Spännande! :)

När vi kom hem tog jag mig äntligen i kragen & slängde ut all mat som var kvar i frysen på ballkongen. frysen står nu & droppar, kanske man skulle passa på & torka ur kylen!? :)



Kramar /Mariana

2012-01-16
15:10:54

Grannar ...
H.. S.. B..

Förra månaden fick vi en varning "sprätt på nosen" för att ha parkerat utanför vårt garage. (där för övrigt det alltid står andra bilar) Varje gång jag nu går förbi dessa parkerade bilar slänger jag alltid ett getöga på deras framfrutor. Konstigt nog så sitter det aldrig en fin lapp med en fin liten varning på. En sån som vi fick. Jag har försökt att inte bli irriterad över det, då jag vet att vissa av bilarna tillhör några av gubbarna som sitter i styrelsen.

Idag kom en butter Steve upp, en fin volvo stog så snyggt parkerad att vi med nöd & näppe kom in i vårt trånga lilla garage. Vi tänkte nämligen ge igen, då ägaren till bilen tidigare i sommras inspekterade vår bil innan han släppte förbi oss till innergården. Hade vi verkligen tillräckligt med packning för att lasta av vid porten!? När vi ringde fick vi istället höra att man nu får stå där med bilen & att vi måste bli duktigare på att sortera våra sopor. Det har nämligen kommit in klagomål från grannarna. Dom har hittat räkningskuvert bland reklamen vi slängt i pappersåtervinningen. Vilket var helt fel, kuvert ska slängas i brännbart. & hur dom visste de, jo. Dom hade hittat vårt namn på en del av reklamen.

Steve passade även på att ställa frågan. (så vi nu inte gör nått fel) Om nu denna bil parkerar 5cm närmre vårat garage så tar vi oss varken in eller ut. Hur gör vi då!? Svaret vi fick löd. Skriv en vänlig liten lapp & be bilen att nästa gång parkera lite närmare buskarna så att ni kan ta er in & ut ur ert garage. Lämna även namn & nummer om personen vill ta kontakt med er.

Från & med nu ska jag/vi sköta oss som små änglar, inte göra ett enda fel. Inte ens tjuvduscha efter kl 22.00. Fortsätter vi då att få klagomål tänker jag med nöje sjunka ner på deras nivå & anmäla alla felsteg & regelbrott styrelsen gör till huvudkontoret.

Kramar /Mariana


2012-01-16
10:34:40

Det kliar.
Har han inte fingret i mun är de en leksak. Jag tror minsann det kliar & dregglar mer gör han. :)



Kramar /Mariana

2012-01-15
18:31:25

Kompiiiiis.
Idag har Didde träffat Alma för första gången, en sockersöt liten tös. :) Jag tror minsann dom kom å bli fin fina vänner. Även om Didde tog alla Almas leksaker från början, så delade han faktist med sig av sina egna sen. :)



♥     ♥    


Nån dag när det är fint väder ska vi ta en tur med vagnen & hälsa på Alma. Hon bor faktiskt inte så långt bort. :) Då kanske vi kan passa på & hälsa på ett dagis eller två. Vi surrade nämligen en hel del om dagisplatser, vars vill vi att våra barn ska gå!? Det finns så många valmöjligheter.. En djungel är vad det är & snart är det dax. Om 9 dagar smäller det, då får jag ställa Didde i dagiskön. :) Men vars!?

Kramar /Mariana

2012-01-14
20:08:38

NattLampa.



En liten nattlampa kanske gör det mysigare & mer trivsamt att somna!? :)
Om inte, så är den iaf finfin att se på. :P


Kramar /Mariana

2012-01-14
19:49:06

Lördag.
Idag packade vi ihop vår trötta lilla familj & åkte ut till morbror Hampus, han fyllde nämligen 12år i torsdags. :) SuperGrattis! Hur trevligt sällskap jag var vet jag inte. Jag slumrade visst till i soffan strax innan middan. :P Men nu är jag pigg & har laddat energi för en störd nattsömn. Det ska stå 1-0 till mamma & pappa i kategorin sovrutiner, det är vad vi hoppas på iaf. :)



Morfar grävde fram Hampus gamla hörselkåpor när vi vär där & några syltburkar till mamman. :D

Kramar
/Mariana

2012-01-13
23:05:32

Härliga helg.
Startade helgen med en supergó middag & ett glas rött hos svärmor. :) Mys! Efter att Steve sen gett na en grundkurs i "hur man använder en iphone" lämnades hon ensam med sin nya mobiltelefon. :)

Nu sitter jag här & letar insperation till barnmat. Jag har ju gett mig f*n på att jag ska lyckas laga det mesta själv & skippa burkmaten. :) Att veta till 100 vad som stoppas i lillmagen känns tryggt. Speciellt då matallergier finns på min sida.

Kramar /Mariana

2012-01-13
10:46:03

Gó killen <3




Får man hjälp att sätta sig upp kan man stanna i sängen sin lite längre. :)

Kramar /Mariana

2012-01-12
18:24:30

Min lilla Miljonär!
När jag var liten trodde jag att "miljonärer" var militärer. När jag då pratade om min granne, han jobbade som militär vart jag oftast missförstådd. :P För vem skulle inte vilja jobba som miljonär, haha! :)





Kramar /Mariana

2012-01-12
16:36:59

Igår åkte osthyvlen i väggen.
Jag skulle bara demonstrera vilken dålig förlorare en viss herr Steve Karlsson är. Jag råkade då ha en osthyvel till hands, självklart åkte den in i väggen. Efter några fina ord & viftande med armarna klampade jag isäng. :P Så nu har vi en reva i tapeten som jag kommer störa mig på tills vi flyttar eller tapetserar om. :P

Jag tror vi båda lärde oss en läxa igår & vaknade upp på gott humör imorse. :) Efter lunch packade vi oss ut & knatade ner på stan för att plocka ut lite pengar. Nu för tiden har man aldrig kontanter hemma när det behövs. :/ Vilket tog en himla tid då min lilla äckelpotta skulle stanna & slicka på gul snö var 5:e steg. Hanhundar kan va bra snuskiga, Urs!

Nu ska jag ta & fixa lite käk innan mini Steve vaknar till liv. :)

Kramar /Mariana

2012-01-11
18:09:34

Öppna Förskolan.
Trotts en trött mamma tog vi med oss Nina & Penny till öf idag, Jennie Lee & Frank mötte upp oss där. :) Som vanligt glömde jag handavtrycket Didde gjorde innan jul. :P Nästa onsdag kanske jag lyckas få med det hem!? Hehe.



Nina & Penny.




Frank, Didde & Penny. :)





Didde & Penny.


Kramar
/Mariana






2012-01-10
14:59:43

BVC Besök.
Lill prinsen min växer så det knakar. Han väger nu 7500g på pricken & är 67.5 cm. :) Han fixade vaccinations sprutorna & läkarundersökningen galant. :) Mammas ♥





Kramar /Mariana

2012-01-09
19:25:11

Nu är det gjort.
Förrådet är rensat & allt onödigt krims krams är på återvinningen. Det tackar vi vår fina vän Tobbe för. :) I övrigt så försöker vi smyga in lite nya rutiner här hemma. Lättare sagt än gjort, speciellt "sov" biten. Med tids nog kommer även den funka. :)

Ikväll var mammas lilla hjälpreda en väldigt trött liten kille som somnade mellan gröt tuggorna. :) ♥



11.15 imorgon har vi BVC besök + vaccination. Det ska bli kul & se hur mkt lill prinsen har växt i vikt & längd. :)

Kramar /Mariana

2012-01-08
20:48:16

Tut Tut!


Kramar /Mariana










2012-01-08
20:16:04

Vars tog helgen vägen!?
När pappa Steve jobbar helg försvinner den & en ny vecka startar. Trots det har vi hunnit mysa i massor. :)
Imorse satt jag & Didde på golvet, helt plötsligt hade han hittat balansen & kan nu sitta själv en pytte stund. Helt makalöst, när har han hunnit träna?! :) ♥



Kramar /Mariana


2012-01-07
23:34:08

Nu är inte bara snön här, kylan också.
Det vart ingen tur till återvinningen idag, för när jag ville fara hade dom stängt. :P Istället packade vi oss ut på en prommenad. :) - graderna är nu här & långkalsongerna måste tas fram. Mina ben va som isbitar när vi kom in. Tur vi har det varmt & mysigt hemma. :)

Nu ska jag fortsätta & mysas med mina fina pojkar. ♥







Kramar /Mariana




2012-01-06
20:33:54

Helg.
Nu är det helg & pappa Steve jobbar. Han jobbar dock aldrig lördagar när han jobbar helg, vilket är väldigt skönt. :) Innan han for på jobbet hann vi med en sväng på IcaMaxi. Nån stans under handligen tappade jag min ring jag fick när jag fyllde 18. Eftersom jag haft den på samma finger sen min 18 års dag vart handen helt plötsligt väldigt naken & jag lite trasig. Att ringer sen skulle dyka upp i en av matkassarna trode jag inte. Snacka om tur. :D

I em har jag & Didde killat & slickat på böcker. :P Mest Didde, än är det inte intressant att bli läst för. Men det kommer. :) Sen klädde vi på oss & tog en tur med vagnen. Det snöar sådär lite lagomt, vilket gör det himla mysigt att va ute & promenera. :)



Mitt lilla matvrak somnade ifrån kvällsgröten. :P Så snart vaknar han nog hungrigare än vargen. Att han sen kommer hålla mig sällskap hela kvällen är ingen ovanlighet. :)

Kramar /Mariana

2012-01-05
21:23:11

Busigt.
Idag har vi städat in pappa Steve i klädkammaren, det känns faktiskt lite busigt. :) Som en liten skamvrå med belöning. Datorn är ju där inne. :P Hihi! På lördag kanske man lyckas städa i förrådet & fara på återvinningen med allt skräp. Det kommer bli så bra när möblerna i gästrummet åker ner i förrådet & Didde får sitt eget rum. :)



Jag har även funderat & funderat.. Efter många om & men kom jag fram till att det blir inga nya tapeter i Diddes rum. Dom som sitter där är fräscha & neutrala, tråkiga med andra ord. Men.., vi ska bo här 1 max 3 år till. Då känns det bara onödigt. :)



Kramar /Mariana






2012-01-04
21:54:31

Min lilla gröt ätare. <3

2012-01-04
13:18:19

Idag..
..Har vi hållit oss inne hela dagen & hoppas på bättre väder imorgon. Vi hade nämligen tänkt oss ut till Täfteå & hälsa på Mossi. :)

Jag måste säga det märks att Steve har jobbat extra, vi är båda lite extra trött & kinki. Idag har vi haft massa trevligt folk på besök. :) Självklart passade Didde då på att visa allt nytt han lärt sig & hur rädd han blivit för saker som låter. Tex tvättmaskinen & mixern. Förut älskade han att ligga på tvättmaskinen, speciellt då centrifugen kördes. :) (Det var nog inte ljudet som gorde tvättmaskinen så poppis.)



Ett av mina nyårs löften var att dra ner på godis & kakor. Vilket är himmlarns svårt, jag är sjukt sötsugen nu. :) Därför valde jag att göra både onsdag & lördag till sötsaks dagar. :D Eftersom det är onsdag idag hade jag tänkt unna mig & göra en kladdkaka. Men då herr Steve inte ville ha det & röstade på negerbollar istället så ska jag göra det. :)

Kramar /Mariana




2012-01-03
23:19:27

Vars tar tiden vägen!?
Om en vecka är det redan dax för Diddes 5½ månaders vaccination. Jag hoppas det kommer gå lika bra som sist. :) Tanken är att vi ska på Ersbodas öppna förskola dagen efter. Håller även tummarna att Diddes handavtryck vi gjorde sist & glömde är kvar. :) Nästa vecka startar även massvis med serier igen efter att ha haft jul-uppehåll. Som jag har längtat. :)

Jag hade faktiskt tänkt vara duktig idag & städa upp i förådet så möblerna i gästrummet fick plats. Men så vart det inte, istället fick jag frisk luft & mysas med älsklingen. :) Han åkte nämligen på extra jobb ikväll/natt. Tur han kommer hem imorgon bitti & blir hemma tills på fredag em. :)

Nu ska jag ta & fönster shoppa lite på nätet innan jag kryper isäng. Insåg igår att varken jag eller DiddeLiLo har badkläder som passar. :P Något vi måste införskaffa. Likaså en pulka nu när snön äntligen är här. :)

Kramar Mariana

2012-01-03
16:26:56

Vilket vädet vi fick idag.


Så vi packade oss ut efter frukosten. :)





När vi kom in igen fick Didde smaka på lite blåbärspure, så smaskigt. Sen vart det bums in i duschen. :D



Kramar /Mariana

2012-01-02
16:08:25

Måndag.
Jag har alltid tyckt det är mysigt att va ute när det snöar. Så självklart packade vi oss ut. :) Efter att ha plogat mig fram i dryga 30 min gav jag upp & gick hem. Det var inget vagn före ute vill jag lova, inte här iaf. Bubben som älskar att vara ute i snön (speciellt då det snöar & är + ute) vart överlycklig över vistelsen ute. :)

Mitt lilla matvrak har börjat dricka lite vatten till smakportionerna, som snart kommer bli en hel lunch. :) Pipen på muggen funkar även super till det kliande tandköttet. Kan det va en tand på g snart!? Hur som haver insåg jag just att den 1 Februari snart är här & jag börjar jobba. :) Vars tog tiden vägen!?



Kramar /Mariana


2012-01-02
10:39:07

Nämen.
Nu passar snön på att komma. Är det inte lite väl sen!? Jul & nyår har redan varit. Ioförsig så kommer ju påsken snart. & än har jag inte hunnit grilla korv & druckit varm choklad i en härligt vit snöhög. :)



Kramar /Mariana

2012-01-01
20:43:55

2012.
2011 har varit ett helt fantastiskt år. Så magiskt! Det ska bli spännande & se vad 2012 har att erbjuda. :)

Kramar /Mariana

2012-01-01
16:37:23

BildBomb från Nyår.
















































Det fanns säkert 100 bilder till på kameran. Men av nån underlig anledning var dom alla på Didde & TL. ;)

Kramar /Mariana